vectori_logo

Groene stad met Groningse ommekracht

Wonen doe je in een huis, maar vooral ook samen in een buurt. Het liefst in een omgeving waarin ontmoeten centraal staat. Waar ruimte is voor ontspanning en waar zowel onze gezondheid, als een stimulans voor de economie, de aanjagers zijn.

Iedereen verdient een plek om fijn te kunnen te leven. En daarom zijn wij ontzettend trots dat we met het ontwerp HOLT het aanbestedingstraject van de Alo-locatie in Groningen hebben gewonnen.

HOLT wordt een groene wijk met internationale allure waar iedereen welkom is. Wonen doe je in een huis, maar vooral ook samen in een buurt. Het liefst in een omgeving waarin ontmoeten centraal staat, waar ruimte is voor ontspanning en waar zowel onze gezondheid als een stimulans voor de economie de aanjagers zijn. HOLT zal de aanwezige kwaliteiten rondom het Martiniziekenhuis verder versterken.

 

Voor het ontwerp van HOLT is goed gekeken naar succesfactoren van ’s werelds beste steden: een focus op gezondheid, groen, ontmoeten en verbinden. Factoren die Groningen als gezondste stad van Nederland in hoge mate bezit en die we in HOLT verder gaan samenbrengen.

 

In HOLT bieden we ruimte aan 320 woningen gecombineerd met een aanzienlijk commercieel programma met een mix van kantoren, medische bedrijven en horeca waardoor een heel nieuw levendig gebied ontstaat.

HOLT is ontstaan vanuit de een unieke samenwerking met de architecten van Powerhouse Company, Houben/Van Mierlo, vector-i en DELVA landscape & urbanism in opdracht van de opdrachtgevers MWPO met Nijestee en Nijhuis Bouw.

 

Locatie Groningen, Nederland

Jaar 2022

Volgend project

 

Woonhuis Joke