vectori_logo

Een man-made landschap met hoge natuurwaarde

’t Roegwold maakt onderdeel uit van een uitgestrekte laagveengordel dichtbij de stad Groningen. Het is een bron van biodiversiteit en verwondering.

Een man-made landschap dat vandaag de dag een hoge natuurwaarde heeft en van wezenlijk belang is voor de klimaatopgave. Zolang het veen nat blijft, houdt het meer CO2 vast dan het uitstoot. ‘t Roegwold ontwikkelt zich de laatste jaren razendsnel tot een natuurrijke delta; een eldorado voor vele vogelsoorten. Een natuurgebied die bovendien onderhouden wordt door agrarisch natuurbeheer.

De stal wordt volledige circulair gebouwd. Circulair bouwen betekent bouwen zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Bouwen op een wijze die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier.

De Kijkstal ligt ingebed in het landschap en voegt zich naar zijn natuurlijke omgeving maar blijft tegelijkertijd niet onopgemerkt in het open landschap. Het gebouw is fysiek gunstig gelegen langs de doorgaande weg tussen Meerstad en Slochteren. In zijn open uitstraling is het een prikkelende uitnodiging om de stal binnen te gaan en ’t Roegwold te gaan ontdekken, verkennen en beleven.

 

Locatie Groningen, Nederland

Jaar 2023

Volgend project

 

Circulair interieur Gasunie