vectori_logo

Entreegebouw natuurgebied Hollandse duinen

Voor Staatsbosbeheer ontwierp vector-i dit paviljoen. Dit ontwerp is het resultaat van een samenwerking tussen vector-i, i29 & Claudy Jongstra wat het beste in ons naar boven haalde.

De esthetiek van dit symmetrische gebouw met een lichte plint van stampleem en daarop de uitbundige kroon van hout benadrukt voor ons de betekenis die landschapsarchitect Louis Paul Zocher (1820-1915) in de 19e eeuw aan de gebouwen in ‘zijn’ landschappen gaf; ‘Architectuur als sieraad voor de natuur’.

Het ontwerp komt voort uit het eren van het landschap, het herwaarderen van ons erfgoed, de herontdekking van ambachten en het gebruik van ecologische grondstoffen in een kringloop met de natuur.

Locatie

Den Haag, Nederland

 

Jaar

2020

 

Partners

i29, Claudy Jongstra

Volgend project

 

Courhouse