vectori_logo

Cycle celebration

vector-i mocht met een onderscheidend idee komen voor een fietskiosk op het Molenplein in Heerenveen. De sportstad van Friesland en thuisbasis van Batavus, één van de oudste en grootste fietsmerken van Nederland. met meer dan 100 jaar geschiedenis. Het ontwerp is volledig gebaseerd op het idee om het beroep fietsenmaker en de liefde voor de fiets op dit plein, in deze stad maximaal tot uitdrukking te laten komen. 

Het idee ontstond om restmateriaal van de lokale fietsindustrieel te gebruiken voor het ontwerp en daarmee expressie te geven aan het bijzondere gebouw op een bijzondere plek met een tweede leven voor fietsonderdelen die doordat ze van aluminium of RVS zijn gemaakt een lange levensduur hebben. 

Deze visie en een bijbehorend schetsontwerp is door architect en opdrachtgever aan Batavus gepresenteerd met de vraag om samenwerking. Batavus besloot op de uitnodiging in te gaan en leverancier te worden van de bouwstenen voor dit ontwerp; fietsframes.

De kiosk is een bekroning voor de tweedehands fiets. Dit ontwerp heeft alles te maken met Heerenveen, Batavus en de uitbater van de kiosk; de fietsenmakers die al 30 jaar op dit plein een representatie zijn van de 100-jarige fietsindustrie in Heerenveen.

 

Locatie Heerenveen, Nederland

Jaar 2019

Toon in google maps

Volgend project

 

Poortgebouw Koekamp